Nina hos Abzolutt Interiør har lang erfaring med innredning av hus og leiligheter. De hjelper deg med valg av farger, møbler og annen innredning i tråd med du ønsker, og ditt budsjett. 

Velger du Boliglån med stil, så gir vi deg 3 timer gratis veiledning med Abzolutt Interiør. Om du ønsker hjelp til innredning av et spesifikt rom, fargevalg eller generelle tips for hele leiligheten bestemmer du selv. 

Her er noen tips om hva er lurt å tenke på før du starter med innredning.

Finn din stil - ingen er like
Bruk gjerne litt tid på f.eks. Pinterest og Instagram, les interiørblader og finn ut hva du liker av interiør og uttrykk.

Det er mye som er stilig, men det er ikke alt som er like fint å blande sammen.  Liker du litt av alt, så prøv og sortere i kategorier som f.eks. stramt og moderne, retro, lunt og hjemmekoselig. Hva liker du mest av, og hva passer der du skal bo? Alt dette hjelper deg i riktig retning med valg av stil. Ikke spør alle andre hva de mener, det blir fort mer forvirrende enn til hjelp.

Farger og overflater
Få oversikt over hva som skal beholdes og hva som skal pusses opp. Husk at gulv kan slipes, og de fleste overflater og innredninger kan males eller folieres. Maling kjenner alle godt til, men folie er noe som er forholdsvis nytt - og finnes i et stort utvalg av farger og overflater. Tenk helhet på alle store flater, spesielt på gulv og tak. Ikke velg for mange forskjellige farger og tresorter.

Vil du bruke mye farger så er det lurt å huske på at det er lettere (og billigere) å male en vegg enn å kjøpe ny sofa. Sats heller på farger på vegger, og tilbehør som puter og pynt enn store dyre møbler. 

Lag en møbleringsplan 
Det er viktig å vite hva du har plass til før du begynner å kjøpe møbler. Mål opp og lag en enkel tegning hvor de største møblene plasseres først. Deretter plasseres mindre møbler og oppbevaring. Bestem deg for hvilken form og størrelse møblene kan ha. Unngå store møbler i små rom. Alt må ikke kjøpes med en gang, det kan være lurt å få på plass det nødvendigste og kjøpe resten litt etter hvert, sier Nina - som også anbefaler gjenbruk av møbler.

Møbler og pynt
Hold deg til størrelsen og stilen du har valgt, tenk nøytralt og tidløst på de største og dyreste møblene. Kombiner gjerne gammelt og nytt. Når du vet hva du skal ha, er det lettere å lete etter brukte møbler på f.eks. Finn.no. Bruk litt tid, så dukker det alltid opp noe som passer - og ofte til en god pris!

Pynt og tilbehør kan gjerne ha farger. Her lønner det seg også å bruke litt tid. Kjøp litt etter hvert, og kjenn på hva som mangler. Interiørbutikkene har fine utstillinger, bruk de gjerne som inspirasjon - og be om hjelp. Ta bilder og vis de i butikken, da er det lettere å få god hjelp.